Aplankius Rokiškio dvarą, Šv. Mato bažnyčią ir pasivaikščiojus po centrinę miesto aikštę, senamiestyje esančioje kavinėje pakviesime degustuoti Rokiškio krašto gaminių su šiauriausio Lietuvoje vyndario vynu, o pietums pasiūlysime tradicinių cepelinų. Juodos krosnyje keptos duonos ir jūžintiškių tradicinių patiekalų bei keptinio alaus degustuoti vyksite į Jūžintų miestelį, kuris unikalus savo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia ir joje išlikusiomis autentiškomis vienuolių celėmis. Netoliese esančiame autentiškame mediniame Gačionių dvare vasaros metu galima pasivaišinti dvaro savininko ruošiamais patiekalais, išgirsti baronų Rozenų giminės istoriją, senąja liepų alėja nueiti iki Gačionių ežero kranto. Turizmo sezono metu paplaukiosite po Sartų ežero platybes ir pasivaišinsite „paskenduolės“ sriuba arba nepakartojamo skonio kvapnia koše, kurios receptą saugo Kriaunų gaspadinės. Kriaunų miestelyje aplankysite ir Kriaunų istorijos ir etnografijos muziejų. Toliau maršrutas veda į Juodupės Baravykų ir šakočių namus, kur kepsite šakotį arba tradicinius meduolinius grybukus. Iš Juodupės nebetoli ir iki kito, ne mažiau įspūdingo, Ilzenbergo dvaro. Dvaras unikalus savo biodinaminiu ūkininkavimo būdu ir aukščiausius ekologijos standartus atitinkančiais čia auginamais ir gaminamais produktais. Pasivaikščioję po dvaro parką, dalyvausite biodinaminio ūkio produktų degustacijoje – ragausite duonos, pyrago, pieno produktų, daržovių ir vaisių. Prieš išvykdami namo, ūkio parduotuvėje galėsite įsigyti ūkyje užaugintų produktų. Vakarop Jūsų lauks tradicinio naminio vyno degustacija svetingojo vyndario Raimundo Nagelės sodyboje„Roksala“. Išgirsite apie vyno gamybos tradicijas ir paslaptis, išmoksite derinti vyną su maistu.
Maršrutas pritaikytas 2 dienų kelionei automobiliu.
Užsisakyti galite telefonais +370 458 51044, +370 610 00610 arba el. paštu info@rokiskiotic.lt