Aplankius Rokiškio dvarą, šv. Mykolo bažnyčią ir pasivaikščiojus po centrinę miesto aikštę senamiestyje esančiame autentiškame rūsyje pakviesime degustuoti Rokiškio sūrinės sūrius „Grand“ su Aukštaitijos bravorų alumi, o pietums pasiūlysime tradicinių cepelinų. Juodos krosnyje keptos duonos ir jūžintiškių tradicinių patiekalų bei keptinio alaus degustuoti vyksite į Jūžintų miestelį, kuris unikalus savo šv. Juozapos globos bažnyčia ir joje išlikusiomis autentiškomis vienuolių celėmis. Netoliese esančiame Gačionių dvare vasaros metu galima pasivaišinti dvaro savininko ruošiamais patiekalais, išgirsti baronų Rozenų giminės istoriją, senąja liepų alėja nueiti iki Gačionių ežero kranto. Turizmo sezono metu paplaukiosite po Sartų ežero platybes ir pasivaišinsite „paskenduolės“ arba nepakartojamo skonio kvapnia koše, kurios receptą saugo Kriaunų gaspadinės. Kriaunų miestelyje aplankysite ir Kriaunų istorijos ir etnografijos muziejų. Toliau maršrutas veda į Juodupės Baravykų ir šakočių namus, kur kepsite šakotį arba tradicinius grybukus. Nebetoli iki kito ne mažiau įspūdingo Rokiškio rajone Ilzenbergo dvaro. Dvaras unikalus savo biodinaminiu ūkininkavimo būdu ir aukščiausius ekologijos standartus atitinkančių produktų auginimą bei gamybą. Pasivaikščioję po dvaro parką, degustuosite čia užaugintus ir pagamintus maisto produktus ir patiekalus. Ragausite duonos, pyrago, pieno produktų, daržovių ir vaisių. Vykdami namo galėsite įsigyti ūkyje užaugintų produktų. Vakarop laukia tradicinio naminio vyno degustacija svetingo vyndario Raimundo sodyboje. Sužinosite vyno gamybos paslaptis, išmoksite derinti vyną su maistu.