Ką įdomaus galima nuveikti Rokiškyje kartu su vaikais?

Ką įdomaus galima nuveikti Rokiškyje kartu su vaikais?

Kažkodėl šiandien mintys sukasi apie sūrį, gal dėl to, kad Keliaujančios mamos nusprendė aplankyti ir patyrinėti Rokiškį. Nors Rokiškis ir nedidelis miestas, bet galime užtikrinti, kad čia būtina atvažiuoti ne tik sūrio mylėtojams. Keliaujančios mamos džiaugiasi atradusios Rokiškį ir savo atradimais dalinasi su jumis. Taigi, kodėl vykstant į Rokiškį būtina į kišenę įsidėti skanėstų, kur galite nuvesti savo mažąsias būsimąsias scenos žvaigždes ir kur mokysimės ekologinio ūkio paslapčių, viskas mūsų sąraše, ką įdomaus nuveikti Rokiškyje su vaikais.

Virginijaus ir Birutės Dapkų ūkis. Nei viena išvyka su vaikais neapsieina be gyvūnų lankymo. Mamos žino, jei keliaujame pas gyvūnėlius, gera diena vaikams garantuota. Todėl pažintį su Rokiškiu ir pradedame nuo draugiško vaikams ir gyvūnams Dapkų ūkio. Čia auginamos alpakos, stručiai, povai, žąsys, antys, kiti įdomūs ir gražūs paukščiai. Su visais galima susipažinti iš arčiau ir pamaitinti. Smagiausia vaikams su amžinai laimingomis ir draugiškomis alpakomis, kurios taip mėgsta vaikų dėmesį, kad gali apdovanoti net bučiniu. Ūkyje taip pat auginami arkliai ir poniai. Juos galima ne tik paglostyti, bet ir pajodinėti, šukuoti. Šiame ūkyje vedamos ekskursijos, o vasaromis vyksta vaikų stovyklos.
Būtina išankstinė registracija.

Bajoruose įsikūrę lėlių namai su Linksmakiemiu. Nors ir nedidelis, bet labai įdomus vaikams lėlių muziejus, kuriame sukaupta didelė lėlių kolekcija iš viso pasaulio. Įdomu tai, kad čia kartu su vaikais galima išbandyti ir prakalbinti lėlių teatro personažus ar net patiems išbandyti aktoriaus rolę, todėl patiks tiek mažiesiems, tiek didesniems vaikams, svajojantiems tapti aktoriais.
Būtina išankstinė registracija.

Liongino Šepkos skulptūrų parkas Rokiškyje. Jei oras geras ir norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, rekomenduojame su šeima apsilankyti Liongino Šepkos skulptūrų parke. Šiuo metu parką puošia daugiau kaip 100 funkcionalių skulptūrų, parke įrengta aktyvaus poilsio vieta jaunimui: hamakai, stalo futbolas ir kitos veiklos, kurios leis net ir šeimai su didesniais vaikučiais praleisti puikų laiką.

Rokiškio dvaras. Dar viena puiki vieta leisti laiką su šeima gryname ore. Ypatingai graži aplinka – dvaro teritorijoje yra pasivaikščiojimo takai, įrengti suoliukai ir sūpynės. O smagiausia dalis vaikams – galite iš arti susipažinti su šio dvaro parko teritorijoje auginamais danieliais, kurie taip mėgsta lankytojų dėmesį ir ypač jų atneštus skanėstus. Kol vaikai džiaugsis gyvūnų dėmesių, smalsiems tėveliams gali būti įdomu susipažinti su muziejuje veikiančiomis ekspozicijomis: Rokiškio dvaro kultūra ir istorija, Rokiškio krašto istorija nuo seniausiu laikų, apžiūrėti įspūdingą Liongino Šepkos drožinių ekspoziciją bei vienintelę Lietuvoje prakartėlių kolekciją.

„AquaJump Rokiškis“ vandens batutų parkas ir Rokiškio baseinas. Vaikų taip mėgstami batutai ir vandens pramogos vienoje vietoje, kas gali būti geriau? Todėl, jei keliaujant į Rokiškį vasara jums nepašykštėjo šilumos, rekomenduojame nerti į vandens pramogas neįtikėtinai smagiame vandens batutų parke. Su pačiais mažiausiais čia galėsite pasimėgauti vandens pramogomis ir saulės voniomis nuo kranto, kur yra puikiai įrengtas ir sutvarkytas parkas. Na, o šeimoms su šiek tiek didesniais vaikais, neišdildoma diena garantuota.

Ilzenbergo dvaras. Jei išalkote, o galbūt norite tiesiog pailsėti ar pasivaikščioti išpuoselėtoje dvaro parko teritorijoje, rekomenduojame aplankyti Ilzenbergo dvarą. Čia ne tik nuostabi aplinka, bet ir ekologinis ūkis, kuriame, susitarus iš anksto, galima sudalyvauti ekskursijoje ar net įsigyti norimos produkcijos. Vaikams gali būti įdomu ne tik pamatyti kas, kaip auga, bet ir paskanauti sveikų produktų, užaugintų dvaro ūkyje. Vasaromis Ilzenbergo dvare organizuojamos vaikų stovyklos.

Sartų ežero apžvalgos bokštas. Ištroškusiems aukščio ir dangaus platybių rekomenduojame aplankyti net 33 metrų aukščio apžvalgos bokštą nuo kurio atsiveria įspūdingi Sartų regioninio parko vaizdai. Bokštą galima lankyti šviesiuoju paros metu 9 – 22 val. Sartų apžvalgos bokšto GPS koordinatės: 55.841032, 25.838459.

Tapytų langinių gatvė. Vienas iš išskirtiniausių Rokiškio elementų – tai Respublikos gatvė, kurioje galite surasti net 252 kūrybiškai ir įvairiaspalviai tapytų langinių. Tai tarsi meno galerija po atviru dangumi, kurioje pasivaikščioti gražiu oru tikrai bus smagu net ir su mažiausiais.

Sąrašą parengė aktyvių mamų bendruomenė „Keliaujančios mamos”.

Bendruomenė „Keliaujančios mamos®“ socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram jungia jau daugiau nei 55 000 šeimų, mėgstančių ir norinčių keliauti su vaikais.

Keliaujančios mamos® žino viską apie keliones su vaikais!